сряда, 21 август 2013 г.

Мъжки юрган с квадрати в синьо и зелено, и риби

След дълга почивка на блога и много случили се неща намирам един дълго чакал недописан пост и за начало го публикувам както си е, добавяйки снимките. За ваканцията ще пиша по-натам, ето го търпеливият пост:

Последният завършен юрган беше за мъж. Малък и непознат. Да е жив и здрав! Затова извадих любимите си цветове и ги пръснах върху бяло. После добавих 3 риби за разкош.
 Надявам се да си го хареса. Би следвало вече да го е видял, та показвам и на вас:Гънчиците, вълничките и целият крепиран релеф винаги са ми е били любимите елементи на пачърк юрганите. А за малко дете има и тактилна мотивация - да изследва, милва и изучава. Затова никак не пестих заврънкулки и мотиви - по един във всеки блок, с минимални повторения. Мисля че отиват на пачуърка. Писала съм го много пъти, но няма как да пропусна - шиенето за малки деца и бебета е  магично занимание само по себе си. Да шиеш кръпчици, които ще бъдат гушкани от мъниче и ще му помагат да играе, или ще го гушкат докато спи. Завивките са важен момент от бебешкият период. Чаршафчето от прадядо, пелената плетена от специални ръце от моето детство и пачъурк юрганчетата на сегашните малки човечета - има специално топло нещо в тях. Чудо е да шиеш за мъници.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации