неделя, 9 февруари 2014 г.

Пачуърк текстура в развитие и малко пролетно забавление


Крайно време ми е да покажа какво стана с многогодишния ми проект, отлежавал в очакване на онези уж последни малки бодчета досега. Почти готов е, но така и няма напреднала дневна снимка. Затова ето го първият етап - кръстовете в бяло-жълтите блокове. Текстурата е изключително важна при тези неща - дава структура и смисъл. В случаят, тази фаза разделя кръпките с нисък контраст. И тези няколко бода променят видът много само като отнемат видът на възглавничка преди / горе вляво/ придавайки структура на кръпките /долу вдясно/.
вечерни малки бодчета върху стар пачуърк - първа част
Всъщност тук, няма да има богатата текстура, която толкова харесвам. Едната причина е стилистична. Не искам да отнемам от доминиращите дъги. Но втората е съвсем практична - богатата текстураа се постига с повечеко шев, а този е ръчен. За богата текстра ще прекарам не часове, а дни и може би седмици над него. Не сега. Не и ако искам да го завърша скоро.

Слънцето в жълтото ми напомня за днешния ден - прекрасен пролетен ден. Слънце, тихо време, сняг... е, имаше и реки от стопен сняг, улици като реки..., но как пък звучаха - като бурни потоци.....  И как добре се пускаха корабчета по тях! Е, повечето бяха листа от рози, но пък оригами корабчето стигна най-далеч.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации