събота, 2 август 2014 г.

Юлски пачуърк започнал като кутия плат

Споменах нов пачуърк преди две седмици и след като е готов от няколко дни мога да започна да показвам приключенията му. Това е най-приключенския от всичките ми пачуърци дотук.

Уважавам развитието на всеки проект и не само позволявам, но се наслаждавам на лъкатушенето от първоначалната идея до крайният резултат. Често има завои, понякога промените са малки, друг път кардинални. В този случай имаше от всичко, дори малко драматизъм за цвят затова ще разделя пътя му в няколко поста.

Платовете започнаха с една кутия дълго кътани и любими платове - доста щампи и малко дюсове. Обиколих стелажите, вадих, връщах и се спрях на това:
Кутия плат - началото на пчуърците


Платовете дойдоха вкъщи за пране и след няколко дни, няколко сортирания и малко отмнемане и добавяне се разделиха на 3 проекта. Понеже времето беше малко, нямаше проблем да си поставя амбициозна задача  - реших да ушия три неща с платовете от кутията. Пък колкото се класират за юлски прокти - толкова. Август - останалото.

платовете за юлския ми пачуърк

Двете купчини в ляво за по един пачуърк всяка и остатъка от дюсове в кутията за още един. Най-дясната купчина е любими платове, които останаха за друг път.

Търсех флорални мотиви, но не само. Исках да има цвят. Но не бях сигурна на какво да заложа - баланс, мекота или експлозия на цвета. И така някак ествествено се получи компромисът - баланс между експлозия в един проект и мекота в друг. Третият пък няма да има нищо общо.

Очаквайте утре следващата част от появата на юлския ми пачуърк!

Хубав уикенд!
Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации