сряда, 27 август 2014 г.

За пачуърк уроците и комплектите за изработка на пачуърк

Може би сте видели пачуърк уроците, които започнах в блога. Още от самото начало блогът ми беше замислен не само като дневник за проекти и впечатления, но и за споделяне на опит. Вярвам, че да споделиш научените неща е нещо, което всеки трябва да прави. Така хем си помагаме, хем се развиваме.

Историята на уроците по пачуърк в блога

През годините онлайн шихме пачуърк подложки за съдове за една Коледа, тишлайфер май пак по есенно време, пазарска еко торба, публикувах малки уроци за хартиени малки проекти. Плетохме терлици и шапки... Накратко - опитвах се да добавям уроци когато ми остане време. С миграциите на блога уроците останаха офф-лайн и сега ще наваксвам. Няма да ги вадя от архива защото те са вече стари, ще има нови или ще бъдат в нови варианти.

Идеята за уроци онлайн

За мен, ученето трябва да е последователно, интересно, практично. И накрая да остави готов продукт. Така в края на урока, плодът на наученото е материализиран. Можеш да го използваш, да му се радваш и да усетиш удоволствието от сътворяването. Много по-голямо е то, когато имаш готов продукт, а не отделни фази опитани колкото да видиш как стават.

Затова винаги съм се старала всеки урок да идва със свои проект.

Комплектът за изработка на пачуърк като пачуърк урок

Когато добавих в магазина първия комплект за пачуърк бях много щастлива, защото това беше началото на комплектите за мен - начин да предложа всички материали и инструкции за да може всеки удобно и със собствено темпо да създаде първия си пачуърк докато научава основните техники в пачуърка и куилта.

Първият комплект


Представям ви го отново. Този път като обещание за още варианти и още комплекти скоро.
Комплект Направи си сам пачуърк тишлайфер:

какво ще получите с Направи си сам пачуърк тишлайфер
След един следобед* с шевната машина /или малко повече ако шиете на ръка/, материалите от горната снимка ще изглеждат така:
 Направи си сам пачуърк тишлайфер
Тишлайферът е с рамер 120x40cm.

Дайте си време за капитонирането. С още няколко проекта ще се получи и това.
* Показаното капитониране не се вмества в общото време от един следобед.

Ще се радвам да покажа тук всички тишлайфери ушити с този комплект.
Можете да избирате други цветове на воля.

ПП Ако имате опит и материали и сте икушени да го ушиете по снимката, ще се радвам да покажете как с ее получило.

ППП: Пачуърк уроците в блога продължават. Очаквайте ги всеки петък. Има още малко време докато стигнем до инструкции, но ще е интересно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации