сряда, 6 август 2014 г.

Юлски пачуърк: капитониране, първи опит

Заглавието не е никак случайно. Това е най-най-дългото капитониране в пачуърк опита ми. И то не цялото, а първият опит.

След всички завои дотук, много неща бяха готови - конецът беше ясен, гърбът - готов до последния детайл, сандвичът готов... и капитонирането не се получи. Никак.


Моя си беше грешката да действам смело и да капитонирам в мрачен ден без очила. Но разшивах два дни. Два напълно загубени за развитието на пачуърка дни в резултат на няма 40 минути капитониране...

Отчасти причината беше желанието ми да обединя доста разнородния пачуърк с капитониране следващо цветните контури - на рози, маргарички, незабравки... Отчасти виновен беше мрачния ден, отчаст - безрасъдството да опитам няколко неща и то без очила...

Така или иначе, срокът си наближаваше, а аз още имах да разшивам бод по бод... Най-неприятното беше, че освен загубеното време, нямаше как да съм сигурна, че следващи опити ще паснат на пачуърка и идеята. Щях със сигурност да се погрижа да има светлина и очила този път, но това не беше гаранция за успех. А второ разшиване щеше да е немислимо заради вече веднъж дупчения плат.

Най-притеснителното беше, че не харесвах нито детайлните цветя, нито сравнително изчистените охлщви, нито не толкова изчистените охлщви, приличащи на рози... Поне имах нощ време да реша.

Заповядайте да видите вторият опит утре!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации