вторник, 23 септември 2014 г.

Пачуърк одеалото като уют

Има подаръци, които са специални. Пачуъркът е един от тях. Когато се дивях /най-буквално и най-страхопочитателно/ на видените в списания разкошни пачуърк завивки, мислите ми бяха основно за две неща - колко трудно се правят и колко са красиви.

Но красотата на пачуърка не е във вида. В топлината е! Една пачуърк завивка топли тялото и душата. Думите не са мои. Те са едно от добрите описания на пачуърка, които помня отдавна. То се запечатва в съзнанието.

С всеки бод внимание и любов, с всяка кръпка цвят, да се завиеш с пачуърк одеaло носи топлина, която надминава физическата.

Когато правиш пачуърк за някого, той получава часове старание и отдаденост на всяка малка операция изградила пачуърк завивката. Когато шиеш за дете си мислиш колко ли щастливи игри и спокойни сънища ще сподели с нея. Когато е за възрастен се надяваш да е с него в хубави моменти, лошите да са малко и да минават с чаша топъл шоколад под пачуърк завивката. Когато получателят познава майсторa е най-прекрасно. Защото знаеш, че се завиваш с нещо сътворено от мама, баба, леля, добра приятелка. Е, може и да е мъж. Случва се и то често по света, а си мисля, че вече и в България. И пак е специално по един още по уникален начин.

Чудесно e и да направиш пачуърк завивка сам за себе си. И още по-чудесно е да се сгушиш под нея след дълъг ден или за кратка следобедна дрямка в слънчев уикенд. Ето така:
Пачурк з апостелка, пачуърк за завивка, пачуърк за възглавница и кукла за разкош

Ако сте изкушени да опитате, направете го!

Ушийте си пачуърк!

Няма нужда да е сложен, перфектен или огромен. Важното е да направен със сърце, да се забавлявате докато го създавате. Така той ще бъде щастлив и когато е готов. Може да е направен от няколко огромни квадрата или ленти. Ще е красиво. И специално!

Пачуърк уроците във виртуалното училище по пачуърк продължават всеки петък!

И това е един от тях. Не го номерирах за да не го разконспирирам още със заглавието и с надеждата да докосне някого като изкушение да опита. Многото ангажименти, пък го изпратиха малко напред във времето за още замаскиране...

Да, освен времето е неочаквано и иначе - нищо теоретично, нищо практично. Но пък надявам се, добра основа за разбирането на магията на пачуърка. Тя е много специална и много достъпнa и това е чудесно!

Ако вече сте решили да ушиете пачуърк, набавете си плат за лицето и гърба му и пълнеж. Платът за лицето трябва да е повече от желания размер, защото ще има и резерви, платът за гръб трябва да е по-голям от желания ако ще капитонирате. Пак тогава и пълнежът трябва да е над желания размер завивка. Ако няма да капитонирате - гръб и пълнеж с желания размер плюс резервите и повече от това плат за лицето. Ако искате да започнете с комплект материали, погледнете предложенията на онлайн магазина. С тях се шият точно завивките от снимката.

Оставете коментар ако започвате своя първи пачуърк. Или ако имате въпроси.
До след седмица! Още тази седмица всъщност!
Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации