понеделник, 1 юни 2015 г.

Честит първи юни!

Да ви е честит, на всички, които се усмихвате затова, че го има този празник!
Да са здрави и усмихнати всички малки палавници и попорасналите да не им пречат да се забавляват!

балони за първи юни
За този ден се постарах. Малко малко и може би недостатъчно, но старателно и това не беше най-доброто. Защото да направиш нещо старателно за да има празник прилича на знаменитият комплимент "Днес си много хубава!".


Макар да има много начини да отвърнеш /било и на ум/ на подобен комплимент, да откриеш, че старанието за детски празник не ти харесва, за мен има само едно измерение днес - прекалено непразнични дни преди него и може би още няколко такива рутинни напред след него. Може би защото периодът е по-натоварен от обикновено или пък защото ваканцията вече е толкова необходима... искаше ми се да има малко море или поне поляна някъде в този ден.

Старанието ми включи и гръмването на няколко балона, понеже се оказа, че някои от запасите са поостаряли и ако нямат дупка, то поне са загубили еластичност. И то точно толкова, че всичко /измамно/ да изглежда прекрасно, докато не стресне всички с трясък. Сега вече надутите балони си стоят кротко и чакат и този дълъг ден да мине, а аз се опитвам да запомня до края на месеца да надуя всички, които не са се повредили, пък ако ще да запълнят стая. Всъщност правилната цел е може би да купя поне още 3 пъти по толкова най-напред за да не се съмняват ще запълня ли стая!

ПП Както вероятно сет забелязали, пачуъркът е леко изместен от шиене на бельо напоследък. Историята е дълга, а купчините бельо стават високи. Но затова следващият път! Сега отивам да кроя поредният...сутиен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации