неделя, 31 януари 2016 г.

2016, месец първи - система

Както споменах, след ваканцията в блога имам много неща за разказване. Събирането на много неща за разказване и през януари, не помогна за много постове в блога. Та ето поне накратко какво стана този януари. Ако трябва да го опиша с една дума, тя е "система".


Създаване на система


Идеята да започнеш всяко ново начало с велики планове не ми е много близка. Нова година - нов късмет, но не и нови грандиозни планове  -  най-честият ми избор около нова година. Това е дълга и съвсем отделна тема, но така или иначе - великите планове не са моето усещане за старт.

нивият тефтер, до купчината стари, вече с модерното име :) - bullet journal

Тази година реших да направя нещо ново - да пиша повече, или по-точно с повече детайл.
Последните години ме научиха, че писането ми помага много /на снимката е малка част от изписаното/ . Особено да остана фокусирана върху основните цели. Както и да изпълнявам много, разнопосочни задачи ефективно  и да не се загубя между много роли. Усъвършенствах системата си записки със заемки от bullet journal техниките онлайн. Оказа се, че съм си създала почти същата система сама през годината и с някои заемки и промени в нещата, които използват други хора, тя ми помогна много този месец. Тук е началото на новите детайли - приятни за окото, и още по-добри за пестене на време.

Установяване на система


етикетите на ръчно изранотените неща - малки, важни и любими

Отстъплението от пачуърка, което ми се случи през последните вече близо 18 месеца заради травма и бельото, което се появи за да запълни празнината, промени много миналата година и януари официално затвърди това. Всички детайли, свързани с дизайн, изработка и продажба на бельо бяха мислени и променяни с месеци и сякаш този месец започнаха полека да идват по местата си и добиват лице и управляем вид.

Затвърждаване на система

комплетки четвъртини - любим продукт когато става дума за платове за пачуърк

Пачуъркът разбира се остава изключително важен за мен. И за тази година съм планувала много вълнуващи нови неща свързани с него. С по-малко неща за отгатване и дълъг списък отдавна планувани новости, затвърждаването беше по-скоро плануване. Всичко беше много по-установено от останалите ми занимания и към някои части от вече съществуващата система трябваше само да се завърна - като бюлетина например. Следващият е почти готов, така че ако искате да го получите, сега е е моментът да се абонирате.

Създаването на нови полета в системата


И най-накрая, но както клишето казва "не и по значение!" - нови полета в системите: място за вдъхновение, място за контакти, място за възстановяване, за нови проекти, нови знания и нови експеримент. Най-важното време! Много нови дейности бяха в тест период от близо 3 седмици, за да могат да се затвърдят в дневната рутина, да влязат като част от ритъма на всеки ден. Някои успяха, другите продължават ревизирани борбата през февруари!

Детайлите в системата

Малките детайли, които променят голямата картина най-много

Детайлите имат значение и всеки малък детайл може да е бонус - като чисто графичното оформпление на записките или надписите по кройките - време за малко почивка, малко вдъхновение и малко създаване насред работата. Секунди, които се събират и променят възприятията. Или чаша чай до заснежен прозорец. Новостите бяха много - отделих доста време този месец за усъвършенстване на детайли, коит пестят секунди, добавят радост и затвърждават вдъхновение. Щастливи моменти!

Какъв беше вашият януари?

Как бихте го описали с една дума?

Ако блогът ви е интересен, подкрепете го с коментар. Споделете няколко думи за вашият месец. Или неговата дума! И нека февруари е чудесен!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации