четвъртък, 4 октомври 2018 г.

Да сложиш оверлог Pfaff element 1450 в пазарска количка и нейният лов

Новата машина


Изборът на шевна машина не е лесен. Много е несигурен защото човек избира с една идея, а най-често после употребата се променя без в началото да знае как и кога ще стане това. Вчера си купих нова машина и ще ви опиша как стана това, в случай че искате и вие да си купите нов оверлог с добри отзиви и на половин от пазараната цена на добър оверлог.

Lidl предлага тази седмица оверлг Pfaff element 1450 като промоционален артикул. Предвид вече споменатата несигурност, спестяването на половин цена е добра мотивация за първи оверлог също така! Или втори.

В пазарската количка


шевна машина в пазарска количка

Това е моят нов оверлог в пазарската количка. Не съм предполагала, че ще си купя така шевна машина. Странно е. А снимката съществува защото така най-лесно можех да кажа, че съм я уловила. Понеже я лових и запознатите с процеса щяха да се радват да го разберат.


Не съм предлогала и че ще си купя машина от Lidl, или че ще я тествам след повече от 24 часа. Но за това ще ви разкажа заедно с разопаковане и първи впечатления, а те засега са добри. Това би ме изнeнaдало. Но не беше новост защото бях отделила много време на проучване и след него изглеждаше някак очаквано. И така`- повече за машината и лова ѝ.

Машината - Pfaff elemеnt 1450 ol


pfaff element 1450 оверлог от lIdlОверлогът Pfaff element 1450 се предлага в Lidl веднъж годишно през последните няколко години. В някои от годините и страните, преди него е имало много близък модел. Всъщност машината е Singer, но собствеността на марките и как именуват моделите си не е толкова интересно колкото, че това е оверлог с добри отзиви, доволни клиенти и по всичко изглежда добри тегели/оплетки за половин цена - 325лв. при стандартна цена за "по-сериозни" машини над 550-650лв.

Как да я уловите

За тази година предлагането е тази календарна седмица - 1-7 октомври. Грубо схемата е такава - в понеделник се доставят по 1-3 бройки в магазин /зависи от обекта/. Ако отидете и няма се обаждате на клиенткия телефон, който ще намерите на всяка брошура и в интернет /в момента е 0800 14 141/ и се надявате на помощ, която е много, много вероятно да получите . Има ли машина някъде, тя ще е за вас.

Моят опит с покупка на мапина от Lidl

Реших да я купя уикенда. Но можах да отида в магазина чак малко преди да затворят във вторник. Имах желание, пари и дори помагач! Машина обаче нямаше. Не бях изненадана като се има предвид цената, но нямаше как да е изкупено всичко в магазините. Попитах и получих на място инструкции да се обадя на телефоназа обслужване за клиенти след 9 сутринта и да уговоря доставка в същият обект от магазин с наличност. Обадих се и се оказа, че в града има налични машини и съответно доставката не е възможна, а аз трябва да отида до там. Отидох и купих едната от двете налични машини там вчера късния следобед. Не беше запазена. Намерих толкова бройки колкото ми бяха казали, че имат в 10 - два оверлога. В най-близкият за мен обект също са били доставени две машини.

Първи поглед на Pfaff elemtnt 1450 ol


Днес успях да прошия оверлога. Нищо повече от няколко тегела. Първите минути усешането е приятно. Сравнявам с един от добрите домашни оверлози на пазара /най-добрия според мен макар да не съм тествала подобните му/, с който съм свикнала и Pfaff element 1450, със своята половин цена, се представя добре на ниво тегел. Има липсващи удобства. Като нож за конеца, но като цяло е стандартен оверлог.

Разопаковане и тест на Pfaff elemtnt 1450 ol

Заповядайте отново тук утре за разопаковане, а уикенда за тегели. Но ако искате да я купите, не чакайте - утре е петък!

1 коментар:

  1. В сряда реших че искам тази машина. (исках подобно нещо от доста време но нямах парите и смелостта, че наистина ми трябва). И такаа, решавам аз, намирам парите и отивам до близкия магазин на Лидъл. И хоп - изненада. Няма го. изчерпан бил. Толкова се разочаровах, че забравих да си купя комплекта ножици на смешна цена. Посъветваха ме да звъня на телефона от касовия бон на другия ден след 9 часа. Звъня аз в 8.30 и докато чакам да ме свържат с оператор си се върти песничка и обяснения и чувам аз че към момента не могат да дадат информация за стока. Ей доплака ми се, отново. Затворих без да дочакам оператор. Звъня втори път малко след 9 часа. Веднага се свързах, много мили и отзивчиви. обясних си аз болката и казаха да чакам да ми се обадят. След час получих така мечтаното обаждане. Имало една бройка в целия град останала и тя била за мен, само за мен и за никой друг, ако отида да си я взема до края на работния ден. Това беше най- ама най-дългия ми работен ден. Нямах търпение да стане 17 часа и да отлитам към неизвестния за мен (като местонахождение) магазин на Лидъл. Влязохме, потърсихме управител. Тя даде инструкции на момчето от касата и си тръгна по задачки. Платих така мечтания пакет, момчето на касата ме зарадва че съм събрала достатъчно точки за цели две книжки, които в момента се подаряват срещу събираните точки. Та си тръгнах щастлива като малко дете. Все още не е тестван (не питайте каква силна воля се иска за това нещо), но се надявам много скоро да го тествам. Преди три години си купих така мечтаната домашна машина, сега надградих с оверлог. Време е хобито да се превърне в нещо повече.
    п.п.
    Ще чакам с нетърпение и другите репортажи от тестването на това бижу.

    ОтговорИзтриване

Популярни публикации